O nás
Harenda je restaurace v areálu hornického muzea Landek v Ostravě - Petřkovicích, 5 minut od sjezdu z D1, 10 minut z centra Ostravy.
Zaměřujeme se na tradiční českou kuchyni ve velmi moderním provedení - fúzi skvělých chutí a vyjímečných vizuálů, zážitek nejen pro chuťové buňky, ale i pro oči.
Naše motto „hezky, česky, moderně“ jasně vystihuje naši vizi. Vařit tradiční česká jidla chutná, krásná, z místních surovin, v moderním hávu.
Harenda vznikla v dubnu roku 2022 pod vedením šéfkuchaře Adama Cakla. Plac si vzala pod křídla Lucie Harazimová a dali jsme se do práce. Myšlenka byla od začátku jasná. Otevřít v Ostravě podnik, který tady chybí. Moderní českou kuchyň zasazenou do historické hornické budovy, která již v době provozu dolu sloužila jako kantýna.
Kapacita restaurace je 40 míst ve dvou samostatných místnostech. Od dubna do září je k dispozici venkovní posezení až pro 100 hostů s výhledem na areál bývalého dolu Anselm. Parkování je možné přímo u restaurace.
Jak se nám daří tuto vizi realizovat už posuďte sami. Těšíme se na Vaši návštěvu.
Rodinné obědy
Na objednávku Vám rádi připravíme rodinný oběd. Pohodlně se usaďte ke stolu a vaření nechte na nás. Sdílení jídla s nejbližšími je pro všechny svátkem, a proto jsme se rozhodli vytvořit toto speciální menu. Objednávky prosíme minimálně 3 dny dopředu.
Kachna - celá kačena, variace příloh, dva druhy zelí, omáčka
Kuře - pečené medové kuře, variace příloh, zelenina, omáčka
Hovězí tomahawk - hovězí tomahawk od Kloudy, 100 dnů suché zrání, variace příloh a omáček
1950,-/KS
1390,-/KS
4500,-/1KG
Otevírací hodiny
Pondělí: zavřeno
Úterý: zavřeno
Středa: 11:30-20:00
Čtvrtek: 11:30-20:00
Pátek: 11:30-22:00
Sobota: 11:30-22:00
Neděle: 11:30-20:00